Čia receptai su tiek pipirų tai nežinau, ar išvis valgoma tai būtų. Todėl geriau kelis receptus duosiu, kaip padaryti labai skanią adžiką namuose. Tai labai aštri adžika, todėl pipirų galima dėti ir mažiau, nei čia receptuose parašyta.
Adžika su pomidorais ir obuoliais:
1 kg morkų
1 kg saldžiųjų pipirų
1 kg rūgščių obuolių (geriausiai antaninių)
4 kg pomidorų
0,5 stiklinės druskos
2 česnako galvutės
1,5 stiklinės aliejaus
2-3 čili pipirai
Pirmiausiai reikia viską sutarkuoti arba praleisti per mėsmalę, o paskui virti 30-40 minučių. Paruoštą galima uždaryti į stiklainius. Kadangi šito padažo gaunasi labai daug, tai galima daryti su dvigubai mapesnėm proporcijom.
O kitas adžikos receptas toks:
1 kg pomidorų
1 kg paprikų
250 g česnakų
5 aitriosios paprikos
100 g. aliejaus
1 valgomas šaukštas druskos
Viską irgi reikia sumalti, o paskui virti 2 valandas. Paskui galima laikyti stiklainiuose.